Božović: Zašto Koštunica nije dao izjavu o pobuni JSO? 1Foto: Medija centar

Poslanik DS Balša Božović danas je u Skupštini pitao zašto Tužilaštvo za organizovani kriminal u slučaju pobune JSO nije pozvalo tadašnjeg predsednika Vojislava Koštunicu da da izjavu.

Kako je naveo, Koštunica je bio jedan od onih koji su politički podržali tu oružanu pobunu.

Božović je rekao da je pobuna bila svojevrsni uvod u ubistvo tadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića, podsetio na izjave koje su tada davali pojedini političari i upitao zašto Tužilaštvo nije pozvalo ni Tomislava Nikolića da da izjavu, niti je Vojislav Šešelj pozvan na odgovornsot.

Ako smo već imali priliku da u prošlosti čujemo šta su određeni političari govorili povodom pobune JSO, zašto Tužilaštvo nije pozvalo Koštunicu da objasni zbog čega ju je podržao, a u presudi se konstatuje da nije uspelo da dokaže da je pobune uopšte bilo, upitao je Božović.

On je podsetio na proces za ubistvo Đinđića i pitao zašto Nikolić nikad od Tužilaštva nije pozvan posle izjave da je i Tito pred smrt imao problema s nogom.

Zbog čega Aleksandar Vučić i danas u Vladi Srbije drži prijatelje zemunskog klana, a jedan od njih je Zlatibor Lončar, koji je bio visoko rangirani prijatelj Dušana Spasojevića, upitao je Božović.

Podsetio je da je Vučić pre nekoliko dana, posle oslobađajuće presude pripadnicima JSO, rekao da je to svojevrsna odbrana države, da je sudstvo u tom postupku bilo potpuno nezavisno i da nema nameru da komentariše sudske presude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari