Foto: Dosta je bilo

Nakon što se više od 80 osto članova Glavnog odbora i 70 odsto članova Skupštine DJB pismeno izjasnilo za razrešenje Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika, Glavni odbor pokreta razrešio je MIhajlovića a do izbora novog predsednika sva ovlašćenja predsednika preuzima i vodi zamenica predsednika Branka Stamenković, saopštio je DJB.

Branislav Mihajlović je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novom poslaničkom klubu „Politika mora biti drugačija“ u kojem nisu članovi DJB, čime je naneo ogromnu štetu DJB, koji je na taj način izgubio poslaničku grupu. Branislav Mihajlović je ovakvim postupanjem doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB, naveo je taj politički pokret.

Više od 70 osto delegata DJB je u dva dana odlučilo da razreši Branislava Mihajlovića sa čela DJB. Nakon niza medijskih nastupa i izjava kojima je u javnosti širio apsolutne neistine o DJB, nazivao članove doslovno “šibicarima” i “prevarantima”, članstvo je zahtevalo da se ne čeka Skupština u Nišu zakazana za 17. novembar 2018. godine, već da se organizacija što pre zaštiti od štetnog delovanja Mihajlovića.

„Poslanička grupa DJB je najoštriji protivnik vlasti u Narodnoj skupštini. Skupštinske nastupe Branke Stamenković i Saše Radulovića je samo u poslednja dva meseca pratilo preko 2,5 miliona ljudi. Vlast nije uspela da ih ućutka u Skupštini, ali su to umesto njih odradili DJB preletači izabrani 2016. godine na listi „Dosta je bilo – Saša Radulović“. Duboko smo razočarani u naše bivše članove, univerzitetske profesore i doktore nauka, koji su izgleda očekivali da će se DJB nakon njihovog preleta urušiti i nestati sa političke scene. Nije im uspelo. DJB je zbio redove. Neki od njih se u skupštinskim klupama nisu pojavili već pola godine, pa je samim tim krajnje čudna odluka da zadrže mandat van DJB bez kojeg nikada ne bi mogli ni da zakorače u zgradu Narodne skupštine. Ne želimo da spekulišemo koja ih je muka naterala da ovo urade. Svi oni svojim studentima, kolegama i prijateljima šalju veoma diskutabilnu sliku o svom ličnom, društvenom i političkom integritetu, ali to svakako nije tema kojom DJB namerava da se dalje bavi“, saopštio je DJB.