Foto: Twitter / @SerbianPM

Brnabić i Orban izrazili su zadovoljstvo rezultatima dosadašnjih Samita Kina-CIEZ, a posebno potpisivanjem Memoranduma o razumevanju o saradnji na Projektu Beograd – Budimpešta, kao i otpočinjanjem radova na tom projektu.

Kako se navodi u saopštenju, premijeri Srbije i Mađarske ocenili su da je potrebno još više unaprediti ekonomsku saradnju dve zemlje.

„Pored infrastrukture i saobraćaja, oblasti u kojima treba da nastavimo da unapređujemo saradnju su energetika, poljoprivreda i vodoprivreda, telekomunikacije, bankarstvo, kao i banjski turizam i prekogranična saradnja,“, naglasila je Brnabić u razgovoru.

Predsednica Vlade ukazala je na činjenicu da je Srbija merama fiskalne konsolidacije i sveobuhvatnim reformama, koje ja započela prethodna Vlada, a koje ova Vlada nastavlja, uspela da kreira povoljno i stimulativno poslovno okruženje, koje je sada značajno sigurnije za investitore. Ona je istakla da su dobrodošla veća mađarska ulaganja i učešće kompanija iz te zemlje u zajedničkim projektima.

Premijeri Srbije i Mađarske složili su se da je potrebno nastaviti praksu održavanja zajedničkih sednice vlada dve zemlje, koji doprinose unapređenju političkog dijaloga i sveukupnih odnosa dve zemlje.

„Stabilnost i uspešan razvoj odnosa Srbije i Mađarske u obostranom su i prioritetnom interesu“, zaključili su u razgovoru Brnabić i Orban.

Predsednica Vlade zahvalila se mađarskom premijeru na kontinuiranoj podršci procesu evropskih integracija Srbije.Premijeri Srbije i Mađarske razgovarali su i o potrebi nastavka bliske saradnje u vezi sa migrantskom krizom.