Brnabić: Italija jedan od najvažnijih investitora Srbije 1Foto: Beta/SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je danas da se strateško partnerstvo Srbije i Italije najbolje manifestuje u oblasti ekonomske saradnje i naglasila da je Italija jedan od najvažnijih investitora i spoljnotrgovinskih partnera Srbije, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je tokom razgovora sa italijanskim ambasadorom u Srbiji Karlom Lo Kašom ukazala na značaj predstojeće posete premijera Italije Đuzepea Kontea Srbiji, zakazanoj za 6. mart, s obzirom na to da je reč o prvoj bilateralnoj poseti aktuelnog italijanskog šefa vlade jednoj evropskoj državi u ovoj godini.

Premijeka je podsetila na veliki broj italijanskih kompanija koje već posluju na našem tržištu, što je ujedno i potvrda stabilnog poslovnog okruženja, dobrih uslova i podsticaja koje Srbija nudi stranim kompanijama, navedeno je u saopštenju.

Italijanski ambasador preneo je da će Italija i dalje snažno podržavati evropski put Srbije i regiona i da će poseta italijanskog premijera označiti novu fazu političkog dijaloga dve zemlje, za koju očekuje da će rezultirati i čvršćim strateškim partnerstvom.

Brnabić je zahvalila italijanskom ambasadoru na kontinuiranoj podršci te zemlje evropskim integracijama Srbije.

Ona je, podsetivši da se Beograd u dijalogu sa Prištinom, koji je trenutno u zastoju, suočava sa ogromnim izazovima, ambasadoru prenela da je prioritet Srbije trajno i održivo rešenje za pitanje Kosova bude rezultat kompromisa, navedeno je u saopštenju Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari