Brnabić: Moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca, ne bih potpisala nezavisnost Kosova 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Moguć je istorijski dogovor Srba i Albanaca, ali su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput pedsednika Srbije Aleksandra Vučića, istakla je za Novosti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i naglasila da ona, kao premijerka, ne bi potpisala nezavisnost Kosova.

Brnabićeva je potvrdila da postoje razni pritisci na Srbiju, ali je napomenula da se Vučiću ne mogu davati ultimatumi i servirati rešenja.

Na direktno pitanje da li bi potpisala priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije, ona je odgovorila „ne“.

U ovoj fazi, istakla je, Evropska unija i Sjedinjene Države nisu rekli da nema članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.

Srbija se zalaže da se zamrznuti konflikt reši, interes zemlje mir i stabilnost, kao i pridruživanje EU, rekla je Brnabićeva.

Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije, jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo, rekla je premijerka i konstatovala da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću.

Ona nije želela da komentariše rad ministra Nebojše Stefanovića i ideju da bi on trebalo da bude smenjen i isključen iz stranke.

Nikada nisam komentarisala rad svojih ministara u medijima. Što se stranke tiče, stranački organi su na demokratski način glasali o položaju Stefanovića u stranci i svaki budući korak biće urađen na isti način, objasnila je Brnabićeva, koja je i visoka zvaničnica Srpske napredne stranke..

Nadležni organi uveliko rade svoj posao na utvrđivanju činjenica oko „akcija sprovođenih na kompromitaciji Aleksandra Vučića i da više nije dilema da je postojala paralelna strukutura u MUP sa ciljem da se naudi Vučiću i njegovoj porodici“, ukazala je premijerka.

Niti hoću, niti smem da u medijima upirem prstom ni u jednog policajca, inspektora, pa ni ministra, dok se istraga ne završi, zaključila je Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari