Brnabić: Moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca, ne bih potpisala nezavisnost Kosova 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Moguć je istorijski dogovor Srba i Albanaca, ali su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput pedsednika Srbije Aleksandra Vučića, istakla je za Novosti predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i naglasila da ona, kao premijerka, ne bi potpisala nezavisnost Kosova.

Brnabićeva je potvrdila da postoje razni pritisci na Srbiju, ali je napomenula da se Vučiću ne mogu davati ultimatumi i servirati rešenja.

Na direktno pitanje da li bi potpisala priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije, ona je odgovorila „ne“.

U ovoj fazi, istakla je, Evropska unija i Sjedinjene Države nisu rekli da nema članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.

Srbija se zalaže da se zamrznuti konflikt reši, interes zemlje mir i stabilnost, kao i pridruživanje EU, rekla je Brnabićeva.

Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije, jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo, rekla je premijerka i konstatovala da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću.

Ona nije želela da komentariše rad ministra Nebojše Stefanovića i ideju da bi on trebalo da bude smenjen i isključen iz stranke.

Nikada nisam komentarisala rad svojih ministara u medijima. Što se stranke tiče, stranački organi su na demokratski način glasali o položaju Stefanovića u stranci i svaki budući korak biće urađen na isti način, objasnila je Brnabićeva, koja je i visoka zvaničnica Srpske napredne stranke..

Nadležni organi uveliko rade svoj posao na utvrđivanju činjenica oko „akcija sprovođenih na kompromitaciji Aleksandra Vučića i da više nije dilema da je postojala paralelna strukutura u MUP sa ciljem da se naudi Vučiću i njegovoj porodici“, ukazala je premijerka.

Niti hoću, niti smem da u medijima upirem prstom ni u jednog policajca, inspektora, pa ni ministra, dok se istraga ne završi, zaključila je Ana Brnabić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.