Brnabić: Nadam se da Crna Gora neće ugrožavati imovinu SPC 1Foto: FoNet/Kostadin Kamenov

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se nada da će Crna Gora uspeti da uspostavi „pravi dijalog“ sa Srbijom i da neće ugrožavati imovinu Srpske pravoslavne crkve.

„To je civilizacijska norma“, rekla je Brnabić novinarima posle svečanosti obeležavanja 100 dana rada Fonda za nauku.

Ona je kazala da će Srbija nastaviti da se racionalno ponaša i da moli za razum.

„Uvek ćemo biti sa druge strane stola da razgovaramo sa bilo kim i da reševamo probleme, nadam se da će Crna Gora prihvatiti“, rekla je Brnabić.

Na pitanje da li se, obzirom da poziva na racionalnost i smirenost ogradjuje od izjava Nenada Popovića, Brnabić je rekla da se ne ograđuje od izjava svojih ministara.

Ona je dodala da je potrebna racionalnost, više strpljenja i da se udahne i izbroji do deset pre nego što se nešto kaže.

Brnabić je rekla da je stanovništvu sa ovih prostora u DNK da prvo emotivno reaguje i pozvala da se „svi ugledaju“ na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Vidite kako on reaguje staloženo i smireno“, rekla je Brnabić.

Brnabić: Nemam zvaničnu potvrdu FATF, ali vest je dobra

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da još nema zvaničnu informaciju da je Srbija skinuta sa sive liste FATF, međunarodnog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma, ali da može da kaže da su vesti dobre.

„Ovo je veliki uspeh Srbije“, rekla je Brnabić, nakon obeležavanja sto dana rada Fonda za nauku.

Prema njenim rečima, naporno se radilo da bi se to postiglo, tako da je samo u jednoj godini promenjeno 12 zakona, doneti su brojni podzakonski akti i preduzet niz drugih postupaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari