Brnabić: Nadam se da neće biti promene predsednika SNS, nema boljeg od Vučića 1Foto: FoNet/ Vlada Slobodan Miljevic

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je kako se nada da u doglednoj budućnosti neće biti promene na mestu predsednika Srpske napredne stranke (SNS) i napomenula da u politici nema boljeg učitelja od Aleksandra Vučlća.

„Ja zaista ne znam nikoga ko je toliko posvećen Srbiji i SNS-u i ko je takav borac kao Aleksandar Vučić. Razumem koliku žrtvu on i njegova porodica podnose zbog takvog njegovog odnosa prema Srbiji – da nemate vikende, praznike, odmor, putovanja, privatnost. Razumem i da nije fer tražiti više od njega i njegove porodice, ali se pitam da li mi bez takve vrste liderstva možemo da nastavimo istim intenzitetom“, rekla je Brnabić za list Alo, povodom najave Vučića da će otići sa mesta predsednika stranke.

Brnabić je rekla da Vučić i ona nemaju uvek isto mišljenje, ali da se skoro po pravilu svodi na to da je ona „često brzopleta i previše emotivna, a da on promišlja stvari na strateški i drugoročan način“.

„On nikad ne reaguje na prvu loptu, već ljudima ili drugim zemljama da prostor da pokažu tačno kakvi su i šta misle. I to se uvek, bez izuzetka, desi“, navela je Brnabić.

Kako je rekla, ona i „dalje reaguje instiktivno, na prvu loptu, pokaže emocije i ‘otkrije karte'“, dok Vučić to sebi ne dopušta, a „za to su potrebni ogromna samokontrola, strpljenje i emotivni napor“.

„Ako ste pametni, vi gledate, slušate i učite od njega. Posebno u politici nema boljeg učitelja na svetu od Aleksandra Vučića“, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari