Brnabić: Ne očekujem mnogo od posete Hrvatskoj 1Ana Brnabić Foto: tviter/@MDULS

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne očekuje naročito velike rezultate od posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj, u koju je otišao s „pruženom rukom“, a dočekala ga je „neverovatna atmosfera u državi koja je članica Evropske unije“.

„Neverovatno je da pozivate jednog državnika u posetu i onda imate ovakvu atmosferu. Imamo Srbiju koja pruža ruku i otvorena je za dijalog, a sa druge strane ne čuje se baš da su za taj dijalog spremni“, rekla je Brnabić novinarima tokom obilaska internata Vojne gimnazije.

Ona je dodala da očekuje da poseta Vučića Hrvatskoj protekne u najboljem redu i to joj je važno.

Brnabić je, komentarišući reagovanje u Hrvatskoj povodom izjava ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, ocenila da on nije pokrenuo tu retoriku, nego je ona došla sa hrvatske strane.

Vulin, koji je prisustvovao premijerkinom obilasku redova na obnovi Internata, rekao je novinarima da ne zna kako bi video svoju odgovornost za „nešto što nije pokrenuo“.

To je kao ono iz filma: Đura će ti oprostiti što te je tukao. Od Vlade Srbije nikad nije došla prva varnica, činjenica je da nikad nismo prvi pokrenuli polemiku, ukazao je Vulin.

On je zapitao da li to što mu se zameraju reakcije na izjave koje dolaze iz Hrvatske znači da ne treba da govori tako jer će to neko komentarisati.

U renoviranje internata Vojne gimnazije Ministarstvo odbrane je uložilo 30 miliona dinara, i to su prvi radovi izvedeni od izgradnje 1978. godine.

Brnabić je rekla da je Vojna gimnazija jedna od najboljih škola u zemlji i ponos je Beograda i Srbije, a na jedno slobodno mesto na upisu konkuriše više od 20 kandidata.

Vulin je istakao da se radi o eliti, koja će jednog dana da vodi Vojsku Srbije i da zato treba da imaju uslove života u internatu na ponos i njihov i čitave Srbije.

Kad postanete pripadnici Vojske Srbije, vi ste ušli u društvo najboljih, vi ste elita kojom se Srbija ponosi, poručio im je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari