Brnabić: Nezgodno je posetiti zemlju iz koje je udaljen vaš ambasador 1Foto: FoNet/ Vlada Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je danas crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću na pozivu da poseti Crnu Goru, ali je istakla da su u ovom trenutku sva njena pažnja i vreme usmereni na vakcinaciju stanovništva.

Brnabić je rekla novinarima, u Skupštini Srbije, da je „nezgodno posetiti zemlju iz koje je udaljen vaš ambasador ili proglašen personom non grata“ i istakla da se „nada da će prvo to moći da se reši kao  pitanje“.

„Vlada Srbije i čitavo državno rukovodstvo pokazalo je koliko nam znači saradnja sa Crnom Gorom u onom trenutku kada smo na izričit zahtev predsednika Republike Aleksandra Vučića povukli našu odluku da uzvratimo recipročnim merama Crnoj Gori i da u Srbiji zadržimo njihovog ambasadora.To je bio gest pružene ruke. Mi i dalje čekamo da se na taj gest odgovori adekvatnom ili recipročnom merom“, rekla je Brnabić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Brnabić: Nezgodno je posetiti zemlju iz koje je udaljen vaš ambasador”

  1. Da li IKO u ovoj vlasti zna nesto o diplomatiji? Ambasador (inace Crnogorac) se potpuno otvoreno i javno mesao u unutrasnja pitanja Crne Gore. Proteren je zbog toga. Da li je on iznosio svoje LICNE stavove? Ako nije, da li to znaci da Srbija PONOVO pokusava da petlja u Crnoj Gori? Ova izjava nase premijerke zapravo znaci da Vlada Srbije podrzava aktivnosti ambasadora, i odbija da saradjuje sa Vladom Crne Gore.

    • @profesorka

      Ocigledno da ti tek nemas pojma o diplomatiji, tako da…

  2. Pa pošaljite novog ambasadora koji će poštovati suverenitet Crne Gore! I problem je riješen. Crnoj gori ne treba srpski gubernator nego profesionalan diplomata. Brnabić – teško razočarenje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.