Brnabić: Novo lice Srbije 1Ana Brnabić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (arhiva)

U govoru pred Generalnom skupštinom UN (GS UN) želim da pokažem novo, najbolje lice Srbije i naglasim da se Srbija danas ponaša odgovorno, pametno i hrabro, izjavila je večeras za RTS premijerka Ana Brnabić uoči svog prvog obraćanja u GS UN.

Ona je, izdvajajući kjučne teme iz svog govora, za koji naglašava da ga je „sama pisala“, istakla rezultate dosadašnjih reformi i prioritete u budućem radu vlade, ali i Kosovo kao jednu od najvažnijih tema.

Kosovo je nezaobiazna tema, rekla je Brnabić, i najavila kako će u govoru pred GS UN istaći da „nije bilo fer prema Srbiji niti je bilo u duhu međunarodnog prava“ ono to je Srbiji urađeno sa Kosovom pre 10 godina.

Ali, mi idemo dalje, želimo kompromis i mir za sve buduće generacije, rekla je Ana Brnabić, naglašavajući da se današnja Srbija ponaša „odgovorno, pametno i hrabro“.

Brnabić je rekla kako joj se čini da „u američkoj politici prema Kosovu nema više crvenih linija“ i da „to nije bilo zamislivo pre nekoliko meseci“

Ona je ocenila da veliku ulogu u toj promeni ima administracija predsednika Donalda Trampa, ali i da je tome doprinela politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je „pokazao novo lice Srbije – hrabre, odgovorne i dovoljno jake da je spremna za kompromis“.

Govor Ane Brnabić pred Generalnom skupštinom NJedinjenih nacija očekuje se noćas pole ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari