Brnabić o Folksvagenu: Nemam komentar, previše je važna investicija da bi se govorilo u medijima 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nema komentar na „govorkanja“ o dolasku nemačkog automobilskog giganta „Folksvagena“ u Srbiju.

Ona je, međutim, rekla da država radi sve što može kako bi se napravilo što bolje poslovno okruženje za dolazak svetskih renomiranih kompanija.

„Što se tiče samog ‘Folksvagena’ tu, naravno, nemam komentar. To je previše važna investicija, da bi se o tome govorilo u medijima. Dakle, mi se bavimo našom ekonomskom politikom i strukturnim reformama“, kazala je ona za Radio-televiziju Srbije povodom navoda pojedinih medija da je „Folksvagen“ odlučio da novu fabriku gradi u Srbiji.

Ona je kazala da se nada da će u budućnosti u Srbiji biti sve više svetskih kompanija.

„To smo videli naročito poslednjih par godina i sa kompanijama kao što je Cumtobelom, Kontinentalom, Centrom za istraživanje i razvoj i NCR-om“, kazala je Ana Brnabić.

Prema rečima premijerke, rast mora da bude mnogo „robusniji, brži i jači“.

„Imamo još mnogo stvari koje moramo da uradimo u ekonomiji“, kazala je Ana Brnabić.

Navodeći da je Srbija prošla kroz izuzetno teške i nepopularne mere fiskalne konsolidacije, premijerka je kazala da se danas vide rezultati tih mera prvenstveno u ekonomskoj stabilnosti, povećanju plata i penzija.

„Mislim da smo na pravom putu, ali i kada smo imali nepopularne teške mere fiskalne konsolidacije, mi smo imali i dalje mali rast. Mali rast, ali rast. To je teško postići“, kazala je ona.

Ana Brnabić je kazala da, ako se nastavi ovako, veruje da će u budućnosti biti mnogo bolje, pre svega, jer se kroz obrazovanje investira u budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari