Brnabić razgovarala sa Evropskom investicionom bankom o saradnji 1Foto: FoNet/ Vlada Slobodan Miljević

Evropska investiciona banka (EIB) podržava strateške ciljeve Srbije, rekla je danas potpredsednica EIB Ljiljana Pavlova na video-sastanku s premijerkom Srbije Anom Brnabić.

EIB, kao prioritetne projekte, podržava rekonstrukciju i dogradnju Kliničkog centra Srbije u Beogradu, rekonstrukcija Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, modernizaciju železničke infrastrukture, navela je Pavlova.

Pavlova je istakla da je EIB spremna da nastavi ulaganja koja će podstaći dalji ekonomski rast i produktivnost Srbije, i doprineti stabilnosti i boljem funkcionisanju regiona Zapadnog Balkana, prenela je Vlada Srbije.

Brnabić je rekla da se uspešna saradnja Srbije i EIB najbolje vidi tokom pandemije, „u zdravstvenom sektoru i po spremnosti bolnica i zdravstvenih uslova u Srbiji da se odgovori na pandemiju”.

Brnabić je istakla da su ključni prioriteti Vlade Srbije unapredjenje zdravstvenog sistema, razvoj infrastrukture i realizacija „zelene” i „digitalne agende”, u koju spada zaštita životne sredine.

Izrazivši nadu da će, uz podršku EIB, planirani projekti biti uspešno okončani, Brnabić je zahvalila za pomoć EIB ulaganjem u istraživačko-razvojne centre u Srbiji, koji pomažu izgradnju ekonomije zasnovane na inovacijama, i ulaganjem u druge projekte, poput „Povezane škole”.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Brnabić razgovarala sa Evropskom investicionom bankom o saradnji”

  1. Koja to „saradnja“ crna ti- kaži bar jednom istinu. Jeli opet kukumačite za dodatne zajmove? Hoćete po svaku cenu da dogurate do ukupne sume od najmanje 40 milijardi evra duga? Neki tvrde da ste već sada tu negde između 45 i 47 milijardi €. Blago tebi, ti ćeš sa svojom ženom i detetom u neku lepu i srećniju zemlju da zbršeš a naši praunuci će morati da otplaćuju Vučićeve i tvoje dugove!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.