Brnabić: Podrška Vlade Ćupriji 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Vlada Srbije podržava sve projekte koje lokalna samouprava sprovodi i pomoći će njihovoj bržoj realizaciji, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa rukovodstvom opštine Ćuprija, objavila je Radiotelevizija Pomoravlje.

Brnabić je istakla da treba iskoristiti sve potencijale kako bi se pre svega privukla pažnja investitora koji žele da ulažu u razvoj privrede, ali i ostalih pratećih delatnosti.

Brnabić je pozdravila dosadašnji rad lokalne samouprave, na čelu sa predsednikom opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem, jer su prepoznali prioritete razvoja svoje sredine i na pravilan način raspolažu postojećim kapacitetima, prenosi RTV Pomoravlje.

Brnabić ulaganje u zdravstvo

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Ćupriji, prilikom posete Visokoj medicinskoj školi, da joj je drago što se u tu školu ulaže, jer je to u skladu sa prioritetima Vlade Srbije da se gradi društvo zasnovano na znanju i da se investira u zdravstveni sektor.

Brnabić je podsetila da je otvoren Klinički centar Niš, da se u maju kreće u rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije, a da potom slede centri u Novom Sadu i Kragujevcu.

Prema njenim rečima, nastavlja se i završava rekonstrukcija sedam klinika, dok se kreće u izgradnju „Tiršove 2“.

Zato je neophodno da imamo mlade kadrove u medicini, da ih zadržimo, rekla je Brnabić i navela da to ne uključuje samo sređivanje infrastrukture, već i povećanje plata.

Brnabić je rekla da će posetiti i privrednike u Ćupriji, jer Vlada Srbije osim što želi strane investitore, želi da podrži i domaća mala i srednja preduzeća.

Ona je posetila kompaniju Serbian Standard Furniture, koja radi za robnu kuću IKEA i zapošljava 280 radnika.

Prema njenim rečima, u Ćupriji postoji veliki potencijal za investitore, razvoj malih i srednjih preduzeća i Vlada Srbije, kao i predsednik Republike, će se truditi da što veći broj investitora dolazi u taj kraj.

Postoji velika baza iz koje možemo da vučemo za nova radna mesta, rekla je Brnabić, koja je podsetila da je u petak bila u Inđiji gde je stopa nezaposlenosti ispod pet odsto.

Ako ostvarimo planove, ljudi iz Beograda i Novog Sada će ići u industrijsku zonu Inđija da rade, navela je Brnabić i dodala da je sa ljudima iz opštine Ćuprija razgovarala o podršci države opštini za rekonstrukciju vodovodne mreže i izgradnju Atletske dvorane.

Brnabić je, na svečanoj akademiji, čestitala i Dan studenata 4. april tokom posete Ćupriji.

Prosveta je jedan od prioriteta Vlade Srbije. Mi želimo da prosvetu vratimo na mesto koje zaslužuje i da vama koji želite da učite i napredujete imate najbolje uslove za to i da gradimo društvo u kome se znanje ceni, rekla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari