Brnabić sa predstavnicima UN: Veliki napredak u digitalnoj transformaciji 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je u današnjem razgovoru sa šefom odseka za digitalne vlade Ujedinjenih nacija Vinčencom Akvarom da je izuzetno zadovoljna zbog velikog napretka u oblasti digitalne transformacije i eUprave koji je Srbija postigla, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je ocenila da su vidljivi rezultati napornog rada na sveukupnoj digitalnoj transformaciji u proteklom periodu, ističući da su najveći potencijal Srbije upravo talentovani, mladi ljudi.

Kako je objasnila, digitalizacija i obrazovanje su velika razvojna šansa za Srbiju i zbog toga je neophodno da ostanu prioriteti Vlade Srbije i u narednom periodu.

„Radom na eUpravi, otvaranju tehnoloških parkova i data centara u Srbiji otvorena je, takodje, mogućnost za bolje pozicioniranje Srbije u svetu, kao dobre i stabilne investicione destinacije“, rekla je premijerka.

Šef odseka za digitalne vlade UN je ukazao da je eUprava najefikasniji vid borbe protiv korupcije i najbolji način za pružanje kvalitetne i brze usluge gradjanima i privredi, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i vršilac dužnosti stalnog koordinatora UN u Srbiji Hans Fridrih Šoder i stalna predstavnica UNDP u Srbiji Fransin Pikap koji su istakli da je sedeći korak da se ohrabre i edukuju gradjani da koriste benefite digitalizacije, ne samo za mlade, već i stariju populaciju, koja, takodje, može biti produktivna.

„Saradnja sa Srbijom u oblasti digitalizacije će biti nastavljena kroz petogodišnji plan koji će definisati konkretne oblasti saradnje“, najavio je Šoder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari