Vučić uoči sednice SB UN: U Misiji Srbije u Njujorku formiran štab, susreti sa 120 zvaničnika 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je, uoči sutrašnje sednice Saveta bezbednosti UN, u Misiji Srbije pri UN u Njujorku formiran štab, te da slede susreti sa više od 120 stranih predstavnika.

Vučića u Njujorku u narednih pet dana očekuje diplomatska aktivnost usmerena na dve teme – šestomesečni izveštaj Generalnog sekretara UN o stanju na Kosovu i predloženi nacrt rezolucije o Srebrenici, prenela je Radio-televizija Srbije (RTS).

Vučić je na Instagramu napisao da će uskoro doći i do „video konferencija sa našima u Beogradu“, te da „u Njujorku slede susreti sa više od 120 stalnih predstavnika različitih zemalja u UN“.

„Naše šanse nisu velike, ali borićemo se za Srbiju i, verujte mi, narod će videti i rezultate“, napisao je on.

O izveštaju generalnog sekretara UN o radu UNMIK-a od 19. septembra 2023. do 15. marta 2024. razgovaraće se na sednici Saveta bezbednosti UN, koja se sutra održava u sedištu UN.

Vučić je ranije rekao da izveštaj koji će biti predstavljen tog dana ne odražava pravu sliku na terenu i da je loš u odnosu na realno stanje.

Druga tema jeste Nacrt rezolucije o Srebrenici o kojem će se glasati 2. maja u Generalnoj skupštini UN, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari