Ana Brnabić: Dijalog sa svim političkim grupama u parlamentu prioritet 1Foto FoNet: Milica Vučković

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Džejmsom O’Brajanom, koji je istakao da je velika stvar to što je započet dijalog sa opozicionim strankama i da to daje drugačiju atmosferu na političkoj sceni.

Kako je saopšteno iz parlamenta, O’Brajan je rekao i da je to dobro za sve buduće korake ka jačanju demokratije u društvu, pohvalivši spremnost Ane Brnabić da radi na parlamentarnoj diplomatiji Srbije jer je to vrlo značajna stvar za zemlju i dalji napredak.

Brnabić je u razgovoru istakla da je dijalog sa svim političkim grupama u parlamentu njen prvi prioritet i navela da smatra da je ostvaren prvi uspešan korak u tome. Naglasila je i unapređenje parlamentarne diplomatije Srbije i rad na postizanju veće transparentnosti, inkluzivnosti i efikasnosti u radu parlamenta.

Informisala je sagovornika o statusu oko primene preporuka ODIHR za unapređenje izbornog procesa i oko omogućavanja održavanja lokalnih izbora 2. juna ove godine, navedeno je u saopštenju.

Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima upućen u skupštinsku proceduru

Brnabić je izjavila i da je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima upućen u skupštinsku proceduru i da je sednicu parlamenta zakazala za ponedeljak u 11 časova.
Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je više od dve trećine poslanika podržalo dopune i izmene zakona, odnosno 184 poslanika.

Izmene su podržale sve poslaničke grupe vlasti i pojedine poslaničke grupe opozicije – Narodni pokret Srbije Miroslava Aleksića, Novo lice Srbije, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Ekološki ustanak, samostalni poslanici Pokret slobodnih građana, SDA Sandžaka i Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija, navela je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari