Brnabić: Sednica vlada Srbije i Republike Srpske održaće se 17. maja 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske biće održana 17. maja u Banjaluci, a istog dana biće položen i kamen temeljac za hidroelektranu „Buk bijela“ na Drini, projekat koji će finansirati Srbija, najavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj poslanici postavljaju pitanja, objasnila da je zajednička sednica dve vlade odgađana zbog korona virusa, ali da se situacija sad stabilizovala, pa je moguće da zajednički sastanak bude održan, „da se pokrene dinamika projekata“.

Brnabić je rekla i da će, osim gradnje deonice autoputa od Kuzmina do granice sa Republikom Srpskom, Srbija finansirati i kompletnu prekodrinsku deonicu do Bijeljine.

Ona je najavila i da sledeće godine početi radovi na aerodromu Trebinje, koji će biti 100 odsto u vlasništvu Srbije, a da gradnji prethodi proces eksproprijacije zemljišta.

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović objasnio je poslanicima da eksproprijacija zemljišta za aerodrom kreće od jeseni i da se nada da će građevinska dozvola za aerodrom u Trebinju biti dobijena do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari