Bulatović (SSP): Zbog spornih ugovora sa silosima opasnost da Srbija ostane bez žita 1Foto:Beta/Mloš Miškov

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović je danas izjavio da Republička direkcija za robne rezerve zaključuje ugovore sa „spornim vlasnicima silosa“ o čuvanju pšenice i kukuruza, čime omogućava „pljačku srpske poljoprivrede“ i pozvao Državnu revizorsku instituciju da proveri te ugovore.

„Ti ugovori se prave po sistemu bratija-partija i time se, osim pljačke, dovodi u opasnost Srbija da u slučaju neke krize za hranom bude bez nje. Onda nećemo imati hleba, ni hranu za stoku, a samim tim ni mesa“, rekao je Bulatović novinarima ispred sedišta Direkcije.

Rekao je da je podatke o tome uzeo sa sajta Agencije za privredne registre, i to samo za nekoliko slučajeva, dok, po njegovoj oceni, ima mnogo takvih ugovora.

On je kazao da Direkcija dobija „ogromne pare“ – 125 miliona dinara godišnje, da ima stotiinu zaposlenih, a zaključuje ugovore u kojima se ne vidi ni koliko su žita dali silosima, da se uslovi konkursa menjaju po potrebi njihovih vlasnika, podiže se i cena ležarine čime se „pljačkaju paori čije su ruke krvave od napornog rada“.

„Nema više zeca ispod ambara koji gricka, nego veliki glodari pojedoše sve što poljoprivrednik proizvede. Najveći glodar je Ristićević“, rekao je Bulatović o poslaniku vladajuće koalicije, Marijanu Rističeviću. Za njega je rekao i da je „pravo lice Srpske napredne stranke“, a „još gore je“ što je i predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu.

Naveo je da su „mediji pisali o proneverama Rističevića sa silosom – prijavu je podnela Direkcija za robne rezerve, reagovala je i Državna revizorska institucija, ali sud nije uradio svoj posao“.

Dok je Bulatović govorio novinarima, sve vreme ga je ometao predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, Sima Spasić uzvikujući „Djilas – korona!“ i druge parole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari