Čačak: Krivične prijave nakon prelaska odbornice u SNS 1Čačak Foto: www.wikipedia.org / By Forgivenday

Opoziciona grupa gradjana „Za napredniji Čačak“ u lokalnoj Skupštini najavila je danas da će podneti krivične prijave zbog „moguće korupcije“ protiv nadležnih u čačanskoj bolnici, kao i protiv bivše odbornice Tanje Stovrag koja je prešla u odbornički klub vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) zbog subspecijalizacije.

Tanja Stovrag, koja je kao lekar specijalista zaposlena u čačanskoj bolnici, pre mesec dana izjavila je novinarima pred početak sednice lokalne Skupštine da je prešla u odborničku grupu SNS kako bi dobila subspecijalizaciju iz oblasti gastroenterologije.

„Nije u redu da doktori širom zemlje čekaju konkurse, apliciraju, a da zbog političkog uticaja subspecijalizaciju dobije Tanja Stovrag. Zašto bi ona bila drugačija od svojih kolega“, rekao je novinarima predsednik grupe građana „Za napredniji Čačak“ Aleksandar Radojević pred početak današnje sednice Skupštine Čačka.

On je ocenio da ne postoji zakonski osnov za dobijanje uže specijalizacije u čačanskoj bolnici iz oblasti gastroenterologije, jer prema informacijama koje je dobio od bolničke administracije nije raspisan konkurs, niti postoji potpisano rešenje ministra zdravlja.

Izjava odbornice Stovrag da je zbog dobijanja subspecijalizacije prešla u vladajuću stranku izazvala je oštre kritike pripadnika opozicionih stranka i gradjana koji su ostavljali negativne komentare na lokalnim portalima.

Čelnici SNS u Čačku izjavili su da ne znaju za dogovor sa odbornicom Stovrag oko subspecijalizacije.

Predsednik Skupštine grada Čačka i jedan od poverenika SNS Igor Trifunović izjavio je novinarima da nije bio uključen u pregovore sa Stovrag oko njenog prelaska u redove vladajuće većine i da „ne može da razume da je neko sa njom razgovarao na taj način kako je ona prezentovala“.

Drugi poverenik SNS u Čačku i narodni poslanik te stranke Marko Parezanović izajvio je novinarima da je „razočaran izjavom Stovrag da je u odborničku grupu SNS prešla zbog subspecijalizacije“, i istakao da „ne voli kada vidi da se neko bavi politikom isključivo zbog ličnih interesa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari