Čadež: Vašingtonski sporazum predstavlja prekretnicu u regionu 1Marko Čadež Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (arhiva)

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež ocenio je danas da Vašingtonski sporazum i dolazak delagacije SAD u Beograd predstavljaju prekretnicu u regionu, jer se izašlo iz dosadašnje prakse stalnih razgovora o istim temama i prešlo na konkretne stvari iz ekonomije.

Američki predsednik Donald Tramp shvata da ekonomija rešava mnogo problema u političkim žarištima, rekao je Čadež u gostovanju na televiziji Pink, navodeći da je Trampov specijalni izaslanik Ričard Grenel na sastanku u utorak „deset puta ponovio držite nas za reč”.

Kako je istakao, sada je na Srbiji da to iskoristi i „napravi dobar posao”

Sporazum u Vašingtonu je okvir koji obavezuje političare na neke stvari, a u ekonomskom delu nudi konkretno, konkretne projekte, objasnio je Čadež.

On je dodao da aranžman sa američkom razvojnom agencijom DFC nisu samo krediti, nego su „dobar deo te finansijske podrške i grantovi”, a u sredu su već održani njihovi razgovori sa tridesetak firmi iz Srbije.

Čadež je, na pitanje da li Srbija može da isprati ritam koji su nametnule SAD, jer je njihova delegacija došla za nešto više od dve nedelje posle potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, rekao da, kada je privreda u pitanju, ne samo da to može lako da uradi, nego je i još dinamičnija, zbog svih promena i potresa koje je doživljavala prethodnih decenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari