Ostavku na mesto ministra poljoprivrede dao sam iz osećaja odgovornosti i očekujem da Skupština Srbije u narednih mesec dana to verifikuje.

Sve do tada nastavljam sa redovnim poslovima. Svojim saradnicima sam predstavio plan rada za narednih mesec dana, kaže za Danas Goran Knežević, potpredsednik SNS i ministar poljoprivrede, čija je ostavka prihvaćena u petak na sednici Glavnog odbora njegove stranke.

„Nakon što skupština verifikuje moju ostavku, otići ću na odmor bar na nedelju dana, jer nisam išao na odmor poslednje dve godine. Nakon toga stavljam svoje i fizičke i mentalne kapacitete stranci na raspolaganje, čekajući da mi odrede novi zadatak“, navodi Knežević za naš list.

Odgovarajući na pitanje ko je to nakon govora lidera SNS Aleksandra Vučića u petak na sednici GO još ponudio ostavke, Knežević ističe da su mnogi to učinili iz moralnih razloga, imajući u vidu da je to prvi učinio upravo predsednik partije. Imena, međutim, nije želeo da otkrije.

Što se tiče razgovora unutar vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade, on napominje da on nije bio ovlašćen da učestvuje u tim razgovorima, odnosno da su u to uključeni bili samo predsednici triju stranaka, pa da ne može mnogo da govori o tome.

„Raspisivanje izbora bi bilo loše po Srbiji u ovom trenutku zbog mnogobrojnih započetih poslova, naročito pregovora sa Prištinom o normalizaciji donosa i sa EU o članstvu. Međutim, ukoliko se ne nađe zajednički jezik između koalicionih partnera, u krajnjem slučaju će se raspisati izbori, što neće biti ni prvi ni poslednji put da se dešava tako nešto ne samo kod nas već i u drugim zemljama“, ukazuje Knežević.

A šta će raditi ostali smenjeni ministri?

Na pitanje šta će nakon prestanka ministarske funkcije raditi ministar kulture Bratislav Petković i ministarka sporta Alisa Marić juče nismo dobili odgovore, dok se u kabinetu ministra saobraćaja u ostavci Milutina Mrkonjića niko nije javljao. Jedino je sigurno da će Aleksandar Vučić po izboru novog ministra odbrane nastaviti da se sa pozicije prvog potpredsednika Vlade bavi borbom protiv korupcije i drugim važnim temama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari