Četvrti građanski protest "1 od 5 miliona" u Zaječaru 8. februara 1Foto: "1 od 5 miliona" Zaječar

Četvrti po redu građanski protest „1 od 5 miliona“ održaće se u petak 8. februara sa početkom od 18h na Trgu Nikole Pašića u Zaječaru, saopštili su organizatori.

Kako se navodi u saopštenju, nakon obraćanja govornika, krenuće se u mirnu protestnu šetnju protiv nasilja, vređanja i omalovažavanja, kojem su, kako ističu, svakodnevno izloženi.
Oni su u saopštenju dodali da najoštrije osuđuju jučerašnji fizički napad na Vladimira Petkovića – Zigija, aktivistu i bubnjara protesta „1 od 5 miliona“.
„Fizički napad na ljudsko biće, samo zato što nosi bedž #1od5miliona, nije društvena atmosfera u kojoj želimo da živimo, na to ne pristajemo a gradonačelniku Bošku Ničiću, koji svakog dana na društvenim mrežama tu atmosferu ‘podgreva’, poručujemo da nećemo ćutati“, navodi se u saopštenju.
 
Građanima će se ovog petka obratiti Žika Branković, planinar, sportista nacionalnog ranga, i dugogodišnji borac protiv korupcije.
 

Ruta protestne šetnje je: Trg Nikole Pašića – Dositejeva – Kumanovska – Timočke Bune – Obilićev venac – Ljube Nešića i završetak kod Gradske uprave Zaječar.

 

Tokom protestne šetnje učesnici će uručiti dva otvorena pisma onima koje smatraju najodgovornijima za uništavanje grada i stanje u kojem se trenutno nalazi Zaječar.Kako su istakli, jedno je namenjeno Bošku Ničiću a drugo Saši Mirkoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari