1 od 5 miliona pita SPS: Kako obeležavate 25. maj i pozivate da se glasa za Šapića? 1Foto: Danas/Nina Čolić

Grupa građana „1 od 5 miliona – Beogradski front“ upitala je danas omladinu Socijalističke partije Srbije kako obeležava nekadašnji Dan mladosti, a poziva građane da glasaju za Aleksandra Šapića, kandidata vladajuće koalicije za gradonačelnika Beograda, koji bi da iseli Kuću cveća iz kompleksa Muzeja Jugoslavije.

To pitanje nameće se samo nakon medijskih izveštaja o tome da je ”nekoliko stotina mladih socijalista, obučenih u crvene majice sa zastavama SPS, umarširalo u muzejski kompleks sa transparentom na kojem su ispisani delovi himne SFRJ: ‘Mi stojimo postojano’”, navela je grupa građana „1 od 5 miliona – Beogradski front“ u saopštenju.

„Da li su i kako objasnili svojim pristalicama da glasaju za Aleksandra Šapića koji planira da izmesti Kuću cveća i (posmrtne ostatke Josipa Broza) Tita da vrati u Kumrovec“, dodali su „1 od 5 miliona – Beogradski front“.

Bivši gradonačelnik i predsednik Privremenog organa grada Beograda, kako su dodali, početkom aprila je izjavio da je to prilika da se raskrsti sa komunističkom prošlošću, te su tako verovatno i mladi socijalisti i njihovi funkcioneri lako objasnili svojim pristalicama da ga treba podržati u toj borbi da raskrsti sa prošlošću.

Grupa građana „1 od 5 miliona – Beogradski front“ istakla je u saopštenju da je jasno predstavila plan razvoja Beograda kroz program ”Ritam grada”, koji se bavi unapređenjem kvaliteta života građana i pokušava da stavi do znanja svima koliko je važno rešavati probleme, a ne baviti se prošlošću. Zato i poziva SPS da objasni kako poziva birače da glasaju za nekoga ko hoće da ”raskrsti sa komunističkom prošlošću”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari