Tači: Zaprepašćen sam uvredljivim izjavama zvaničnika u Beogradu o Račku 1Hašim Tači Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je zaprepašćen uvredljivim izjavama zvaničnika u Beogradu, kojima se poriču masakri nedužnih ljudi koje su počinile snage srpske vlade 98-99“.

Tači je na svom Tviter nalogu poručio da je „poricanje Račka i još desetina masakara zapanjujuće i „duboko uznemirujuće“.

Takve izjave ne vode ka pomirenju, zaključio je Tači. Lider parlamentarne grupe LDK Avdulah Hoti pita „kako može da se pregovara sa nekim ko naziva izmišljotinom masakar u Račku? To je isto kao kada bi se se poricao Holokaust“, napisao je Hoti na svom Fejsbuk profilu.

Za to zna ceo svet da je Račak bilo „fabrikovanje Vilijema Vokera“ za novac i da to „niko ne krije“, izjavio je u sredu predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste u Beogradu. Slučaj „Račak“ jedan je od događaja iz 90. godina koji srpska i kosovska strana tumače različito.

Za Albance je reč je o masakru 45 civila koji su počinile srpske snage, a za Srbiju, montiran događaj, eliminacija naoružanih terorista tokom borbenih dejstava. Obe strane Račak smatraju neposrednim povodom za NATO bombardovanje SRJ. Za to zna ceo svet da je Račak bilo „fabrikovanje Vilijema Vokera“ za novac i da to „niko ne krije“, izjavio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima Srpske liste u Beogradu, prenosi KoSSev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari