Curić (BNV): Poziv na zajedničko delovanje bošnjačkih stranaka 1Foto: BNV

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Jasmina Curić uputila je poziv bošnjačkim strankama za razgovore, na kojima će biti razmotreni načini udruživanja izbornih rezultata i zajedničko delovanje bošnjačkih stranaka radi postizanja ciljeva od opšteg značaja za sve građane Sandžaka.

Sastanci su zakazani za četvrtak u prostorijama Glavnog ureda Veća u Novom Pazaru, a pozivi su upućeni Stranci pravde i pomirenja, SDA Sandžaka, Sandžačkoj demokratskoj partiji i Demokratskoj partiji Sandžaka iz Prijepolja, navodi se u saopštenju BNV.

Ova stranka je prošlog meseca uputila dopis bošnjačkim partijama u Sandžaku da se na osnovu ostvarenih izbornih rezultata udruže i formiraju zajednički bošnjački blok, da obrazuju bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije kao i stabilne bošnjačke skupštinske većine u sandžačkim gradovima i opštinama.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Curić (BNV): Poziv na zajedničko delovanje bošnjačkih stranaka”

  1. Da li u tom „Sandžaku“ postoje i neke stranke koje nisu bošnjačke?! Da li bi se njihov poziv, sličan ovom koji upućuje gospodja Cujrić, na jedinstvo i udruživanje, „radi postizanja ciljeva od opšteg interesa za sve gradjane Sandžaka“, tumačilo kao poziv velilkosrpskih hegemonista, koji pokušavaju da ugroze prava bošnjačke manjine?! Poštujem ovu gospodju ali, meni sve ovo liči na na poziv za okupljanje onih koji pripadaju istom čoporu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.