Dačić: Brojne mere u cilju prevencije zloupotrebe bezviznog režima 1Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za migracije i unutrašnje poslove Paraskevi Mihu, u okviru njene posete Beogradu.

Govoreći o viznoj politici Srbije, koja je bila glavna tema razgovora, Dačić je naglasio da smo ostvarili veoma značajne korake u ovoj oblasti, posebno u pogledu prihvatanja standarda Evropske unije, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, on je ukazao da se, pri utvrđivanju viznog režima, Srbija prvenstveno rukovodi mogućnostima unapređenja svog međunarodnog položaja i podsticanja ekonomske i turističke saradnje. Istovremeno, ističe se u saopštenju, naša strana preduzima brojne mere u cilju prevencije eventualne zloupotrebe bezviznog režima, što prema postojećim indikatorima uspešno činimo.

Što se migracija tiče, Dačić i generalni direktor Mihu su se saglasili da su uzajamna saradnja i solidaran pristup neophodni za uspešno regulisanje migrantske krize.

Takođe, sagovornici su naglasili da je otvoren dijalog od posebnog značaja za uspešnu saradnju, te su stoga izrazili spremnost za nastavak aktivnih kontakata i dalju razmenu podataka između Vlade Srbije i Evropske komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari