Dačić: Dijalog ne daje rezultate 1Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Minisar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da opredeljenost Beograda za iskren i konstruktivan dijalog sa Prištinom, uz posredovanje EU, ne daje očekivane rezultate.

Dačić je naglasio da vlasti u Prištini, uz “podršku nekih stranih sila”, prolongiraju sprovođenje svog dela obaveza iz Briselskog sporazuma.

-Ponavljam da je Srbija dijalogu u Briselu pristupila iskreno i bez skrivene agende, dok Priština dobro smišljenim provokacijama i opstrukcijama, uz očiglednu podršku nekih stranih sila, prolongira izvršavanje svog dela obaveza iz Briselskog sporazuma, obesmišljava dijalog i time direktno ugrožava stabilnost regiona, istakao je Dačić na ceremoniji otvaranja graničnog prelaza Rastina – Bačsentđerđ, u prisustvu šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta.

Ministar spoljnih poslova Srbije je rekao da srpske vlasti očekuju da Mađarska razume poziciju Srbije koja je, kako je rekao, bazirana na očuvanju zajedničkih hrišćanskih i evropskih vrednosti, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju, šefa srpske diplomatije piše da opredeljenost za iskren i konstruktivan dijalog sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, uz posredovanje EU, nažalost ne daje očekivane rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari