Dačić i Čen Bo razgovarali o pitanju Kosova i saradnji u pandemiji 1Foto: Beta/Milan Obradović

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadorku Kine u Srbiji Čen Bo.

U razgovoru je obostrano ocenjeno da su odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine u prethodnom periodu, uprkos pandemiji COVID-19, dodatno unapređeni.

Ministar Dačić je naglasio da se, nakon formiranja novog saziva Vlade Republike Srbije i otpočinjanja njenog funkcionisanja u punom kapacitetu, očekuje dalje intenziviranje saradnje dve zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Izrazio je zadovoljstvo povodom nastavka aktivnosti kineskih kompanija na realizaciji brojnih projekata u  Srbiji.

Ambasadorka Čen Bo je naglasila da se, posle normalizacije epidemiološke situacije u svetu, očekuje intenziviranje kontakata i međusobnog dijaloga Kine na globalnom planu, uključujući i Srbiju.

Obavestila je da, iako su u NR Kini i dalje na snazi posebne mere za sprečavanje epidemije COVID-19, doneta je odluka o odobravanju povratka u Kinu državljanima više evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, koji poseduju važeću kinesku boravišnu dozvolu.

Zahvalila je našoj strani na pomoći za  povratak kineskih radnika u Srbiju, koji su angažovani na izgradnji infrastrukturnih projekata.

Ministar Dačić informisao je ambasadorku Čen sa aktuelnom situacijom na KiM, kao i rezultatima posete predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Vašingtonu i novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari