Dačić i šef diplomatije Perua o međunarodnom pravu, saradnji i suzbijanju kovida 19 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i šef diplomatije Perua Gustavo Mesa-Кvadro Velaskes razgovarali su telefonom o saradnji i o situaciji povodom pandemije virusa korona, saopštilo je danas ministarstvo.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Dačić i Velaskes u razgovoru su potvrdili opredeljenost dve zemlje za poštovanje osnovnih principa međunarodnog prava.

U razgovoru je obostrano potvrđena spremnost za dalje jačanje političkog dijaloga koji je intenziviran nakon prošlogodišnje posete Dačića Peruu, kao i spremnost na unapređenje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno na ekonomskom planu.

Dačić je izrazio solidarnost sa narodom i Vladom Perua povodom situacije u toj zemlji s obzirom na porast broja zaraženih, kao i saučešće zbog izgubljenih ljudskih života, uz nadu da će situacija uskoro biti uspešno prevladana.

On je izvestio peruanskog kolegu o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji povodom pandemije virusa kovid-19 i smanjenju broja obolelih, što je dovelo do postepenog ukidanja restriktivnih mera.

Dačić je uputio poziv ministru Mesa-Кvadri da posetu Srbiju, kada se za to steknu uslovi, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari