Dačić i Stefanović održali brifing za strane ambasadore uoči skupštine Interpola 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/Ognjen Stevanovic/DS

Ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, danas su zajedno održali brifing za ambasadore određenih država članica Interpola, akreditovane u Beogradu, povodom ponovnog zahteva Кosova za prijem u članstvo te organizacije.

Dačić i Stefanović su izrazili zahvalnost svim državama koje su pružile podršku stavovima Srbije na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola u Dubaiju, kao i uverenje da će se one i ovog puta usprotiviti prijemu Кosova i na taj način „jasno potvrditi da su protiv politizacije profesionalne policijske organizacije“ kakva je Interpol, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Srpski ministri su ukazali, kako se navodi, da je brifing posvećen temi od velike važnosti za Srbiju, koja ujedno „predstavlja izazov i za sve države koje svoju politiku zasnivaju na poštovanju medjunarodnog prava i osnovnih principa medjunarodnih odnosa“.

Oni su obavestili ambasadore da će Stefanović predvoditi delegaciju Srbije na predstojećem zasedanju Generalne skupštine Interpola, koja će biti održana od 15. do 18. oktobra u glavnom gradu Čilea Santjagu, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari