Dačić: Ja sam kao Broj jedan iz Alana Forda, sve pamtim 1Foto: Fonet/ Marija Đoković

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da parlament nikad nije bio „pozorište“ pa da se u njemu pričalo samo o tačkama dnevnog reda, već se uvek govorilo o poliičkoj situaciji u društvu.

„Parlamente je političa arena“, rekao je Dačić za Radio televiziju Srbije (RTS), a na konstataciju da se poslanici vlasti bave i vanparlamentarnom opozicijom, naročito nekim njenim liderima, uzvratio da se – i ona bavila vlašću.

On je naveo i da je „narodski tip“ koji se vodi osećajem, za razliku od predsednika Republike Aleksandra Vučića koji „gleda u istraživanja“, i veruje da mnogi iz opozicije ne bi ni ušli u Skupštinu.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, on je naveo da je dogovoreno sa predsednikom Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom da se posle Božića po julijanskom kalendaru razgovara o detaljima jer se mnogo toga sada ne zna.

„Ne znam ni ko želi od stranka da u njima učestvuje, niti ko će predstavljati Evropski parlament (EP)“, rekao je Dačić koji je kopredsedavajući tog dijaloga, s predstavnikom EP.

Na pitanje o zahtevima opozicije, upitao je: „Da li to Demokratska stranka traži razdvajanje predsedničkih i parlametarnih izbora, koja ih je spojila i čiji je predsednik Boris Tadić skratio svoj mandat?“.

„Nemoj da mi pričaju o funkcionerskoj kampanji, kad se nisu skidali s televizije! Nemoj da me farbaju, ja sam kao Broj jedan iz Alan Forda, sve pamtim!“, rekao je Dačić.

Govoreći o epidemiji korona virusa, rekao je da će primiti vakcinu koja je prošla proveru ako mu zdravstveno stanje to dozvoli, dodavši „zvanično sam sladak“ – ima povišen šećer.

Dačić je rekao da njegov koalicioni parter, predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković – „Palma“, nije napadao epidemiologa Predraga Kona u Skupštini, već je „samo protiv toga da korona bude jedina tema“ jer to „stvara psihozu i lošu atmosferu u društvu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari