Dačić: Milo Đukanović "izgubio orijentaciju" 1Foto: Beta/ MSP/ Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić smatra da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović „izgubio orijentaciju“ i upozorio da je politika državnog vrha Crne Gore daleko otišla u mržnji protiv, kako oni kažu, velikosrpske politike.

On je u emisji Hit tvit u nedelju uveče na televiziji Pink ocenio da se Đukanović „vratio u vreme kada je počinjao karijeru, samo sada imamo Mila protiv Mila“.

Dačić je, pri tome, podsetio da je Đukanović došao na vlast, zahvaljujući narodnom ustanku koju su vodili on i Bulativić.

Prema njegovim rečima, tada su govorili da je tadašnje crnogorsko rukovodstvo odnarođeno i plaši građane velikosrpskom politikom, a Đukanović to sada radi.

„Srbija ništa nije radila protiv Crne Gore, nikada se nismo mešali u njihove unutrašnje stvari“, tvrdi Dačić, koji ističe da Srbiju jedino zanima položaj Srba.

„Nisu ga pobedili samo Srbi, njih nije bilo dovoljno. Ovo su alibiji za neuspeh i strašno je optuživanje Srbije da se meša u unutrašnja pitanja Crne Gore“, predočio je Dačić.

On je ocenio da će promena vlasti u Crnoj Gori, dovesti do smanjenja pritiska, ali je napomenuo da „treba biti veoma pažljiv“, jer „nisu dobre ni neke izjave iz pobedničke koalcije“.

„Mi nemamo nikakve hegemonističke ideje, to je bratska država, nemamo bliže. Da li će ova koalcija uspeti da stabilizuje situaciju, videćemo. Mi želimo najbolje odnose sa Crnom Gorom“, istakao je Dačić.

Srbija se ne meša u izbore i želi dobre odnose sa Crnom Gorom, ponovio je on i konstatovao da je „Đukanović proizveo probleme koji su doveli do njegovog poraza“.

Dačić je objasnio da država nema velikodržavne projekte, ali ima obavezu da brine o Srbima koji žive van Srbije, to je i u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari