Dačić: Ne zna se kada će početi dijalog sa opozicijom uz posredovanje EU 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da dijalog sa opozicijom koja učestvuje u pregovorima sa vlasti oko poboljšanja izbornih uslova bez posredovanja predstavnika EU „ide svojim tokom“, dok sa opozicijom koja traži posredovanje EU nije počeo a nema ni najave kada će početi.

Dačić je za televiziju Pink izjavio da se sastanci sa delom opozicije koja o poboljšanju izbornih uslova pregovara u Skupštini Srbije „bez stranaca“ održavaju svake sedmice, sa različitim temama, ali nije precizirao o čemu se razgovaralo i koji su bili zahtevi opozicionih stranaka.

On je najavio da će na narednom sastanku, koji je zakazan za sutra u 16.00, sa predstavnicima opozicije medju kojima su pokret Dosta je bilo, Srpska radikalna stranka, Dveri, Pokret za obnovu kraljevine Srbije i Zavetnici, na temu Kosova i Metohije razgovarati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dačić je rekao da će, što se tiče drugog dijaloga, sa predstavnicima opozicije koji traže posredovanje EU, iskoristiti to što je 28. juna pozvan na sastanak u Brisel, da se sretne sa nekima koji bi trebalo da u tom dijalogu posreduju.

„Iskoristiću priliku da se sretnem sa nekima. Mi još čekamo da dodju, da počne dijalog, a on nije ni započeo“, rekao je Dačić i dodao da je to „jedna rapsodija koja traje“, zbog zabrane putovanja u inostranstvo zbog epidemije za evropske zvaničnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari