Dačić: Opasnost od terorizma u regionu 1Foto: EPA-EFE/Djordje Savic

Srbija je iz regiona gde su strani borci bili prisutni još devedesetih godina, ali međunarodna zajednica nije na vreme prepoznala da je to, na neki način, baza za regrutovanje terorista koji će biti upotrebljeni širom sveta.

Ovo je danas izjavio  ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na sednici članica Koalicije za borbu protiv DAEŠ.

Teritorija Kosova i Metohije, kada gledamo broj stanovnika, je teritorija gde je procentualno bilo najviše učesnika ratova koji su bili u redovima DAEŠ, izjavio je Dačić, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Srbije.

Upravo je velika opasnost da će se oni vratiti u naš region i da će se teroristička dejstva preneti i na naš region, upozorio je on i najavio da će Srbija nastaviti sa svojim aktivnim učešćem u Koaliciji za borbu protiv DAEŠ (organizacija Islamske države).

Uspeh borbe protiv terorizma zavisiće od saradnje država, bezbednosnih struktura, policija, bezbednosnih službi i Srbija spremna da tome da veoma aktivan doprinos, rekao je Dačić napominjući da je Srbija među prvima prisutpila ovoj Koaliciji.

Aktivno smo pomagali Vladi Iraka u borbi protiv DAEŠ, i nastavićemo i dalje sa tom podrškom. Smatramo da je to jedno veliko zlo, istakao je Dačić, navodi se u saopštenju. Posle terorističkog napada u SAD, gotovo da nema grada u svetu koji nije bio žrtva terorističkih ataka, istakao je Dačić. On je kao veoma bitno ocenio obraćanje predsednika Trampa, čime se pokazalo da je ta tema visoko na agendi SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari