Dačić: Preživeli smo najteže 1Foto: FoNet SPS

Ministar spoljnih poslova Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić poručio je danas da su 5. i 6. oktobra 2000. mnogi pokušali da sruše SPS, zapalili njeno sedište, kao i Skupštinu Srbije, ali da su ta stranka i njeni članovi preživeli kad je bilo najteže i upitao – „Gde su oni, a gde smo mi?“

Dačić je rekao da govori o onima koji su vodili i rukovodili strankama tog 5. oktobra 2000. uz ocenu da nema nikog da danas vodi značajniju stranku, a da su oni koji nisu bili na visokom položaju, sada iskoristili „prelazni rok“.

Mi smo ovde ostali i kad je bilo najteže, kad su nam pretili i pokušavali da zabrane partiju, ali nismo poklekli i nigde otišli iz ove stranke, rekao je Dačić, koji prisustvuje Izbornoj konferenciji Socijalističjke omladine u sedištu SPS.

On je rekao da će sledeće nedelje biti održane sednice Predsedništva i Glavnog odbora SPS na kojim će biti doneta odluka o pripremama za Kongres, koji bi trebalo da bude 22. decembra.

Prema njegovim rečima, danas će uručiti jedan broj partijskih knjižica članovima Socijalističke omladine, koji su 2000. godište, što znači da stranka ima i nasleđe i da želi da se podmladi, ali da to ne znači da će on odmah da se povuče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari