Dačić: Rehabilitovanje ustaštva 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je jasno da se vladajuća elita u Zagrebu uporno trudi da rehabilituje ustaštvo, a posednji primer za to je izložba u Hrvatskom saboru na kojoj su zastupljeni ustaški simboli.

Dočekali smo da se zloglasni slogan „za dom spremni“ posle Jasenovca nađe usred hrvatske skupštine, koja je jedna od metafora vlasti svake države, rekao je Dačić za Novosti.

Istakavši da ga ne čudi ćutanje hrvatskih čelnika, Dačić je ukazao da je na tom primeru ponovo kapitulira Evropska unija, koja tišinom praktično abolira anticivilizacijski i antievropski čin.

Ovaj besramni čin treba posmatrati kao da je neko usred Bundestaga okačio slikarsko platno na kojem imamo svastiku i „Zig hajl“, kazao je Dačić.

Novosti prenose da je širenje ustaških simbola nastavljeno, pošto je i na spomen-ploči hrvatskim novinarima poginulim tokom rata, koja se nalazi u Novinarskom domu u Zagrebu, osvanuo pozdrav „za dom spremni“, uz rečenicu: „Vi ste bili, a mi ostajemo za dom spremni“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari