Dačić: Rezolucija Evropskog parlamenta je paušalna, odgovorićemo na optužbe 1Foto: Fonet/ Marija Đoković

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji, usvojena pre par dana, sadrži „paušalne ocene“ i da će parlament dati konkretan odgovor na njih.

„Nije korektna. Rekao sam skupštinskom Odboru za evropske integracije da razmotre taj izveštaj i da damo konkretan odgovor na sve one optužbe koje su izneli“, rekao je Dačić za TV Kurir.

Govoreći o tom izveštaju, on je rekao da je „svako ko je imao nešto da pljune na Srbiju našao svoje mesto u toj rezoluciji“.

Takođe, kako je ocenio, to što su rekli članovi Evropskog parlamenta neće imati posledice.

Podsetimo Evropski parlament je pre dva danas usvojio izveštaj poslanika Vladimira Bilčika o napretku Srbije na evropskom putu, a većinom glasova usvojili su i amandaman koji predviđa da afere Krušik, Jovanjica, Telekom Srbja i rušenje Savamale ostaju deo izveštaja o napretku Srbije.

Kako je naveo, o tome, ali i o „pritiscima oko Kosova“ i kako će se nastupiti na predsedničkim i izborima za Beograd razgovaraće sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

Dačić je danas ranije izjavio da dijalog vlasti i opozicije što se tiče parlamenta može da počne odmah, ali da to zavisi od evroparlamentaraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari