Dačić - Turković: Neophodna normalizacija graničnih režima u regionu 1Ivica Dačić Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas telefonom sa zamenicom predsedavajućeg Saveta ministara i ministarkom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Biserom Turković.

Oni su ukazali na neophodnost skore normalizacije graničnih režima u čitavom regionu, kako bi bio obezbedjen nesmetan protok ljudi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministarka Turković je obavestila Dačića da je Bosna i Hercegovina pre dva dana donela odluku da otvori granične prelaze za srpske državljane, te je izraženo obostrano zadovoljstvo što je omogućen uobičajen granični saobraćaj izmedju dve države.

Dvoje ministara izrazili su zadovoljstvo što se epidemiološka situacija izazvana pandemijom kovid-19 popravlja, te što se društveni i privredni tokovi u obe države postepeno normalizuju.

Ocenjeno je da su saradnja i komunikacija na planu borbe protiv pandemije bili dobri i konstatovano da su se, nakon poboljšanja epidemiološke situacije, stekli uslovi za rad na dodatnom produbljivanju veoma intenzivnih odnosa dve države.

Prilika za razgovore o daljim mogućnostima saradnje mogla bi biti bilateralna poseta ministarke Turković Srbiji u koju je ministar Dačić tokom današnjeg razgovora pozvao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari