Dačić: Upozorili smo NATO da će vojska da interveniše ako Srbi budu napadnuti 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Svakodnevne su najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućem napadu Srba na Severu Kosova.

Ministar odbrane obavlja petnaestodnevnu vojnu obuku. Kako za sebe kaže, „prvi vojnik“ ocenjuje bezbednosnu situaciju na KiM-u, istovremeno i „stabilnom“ i „nepredvidivom“, ne razmatra opciju vojnog reagovanja, ali samo „trenutno“. Posle njih, danas stiže i najava ministra spoljnih poslova Ivice Dačića o „blickrigu“ i upozorenju NATO-u da će srpska vojska intervenisati u odbrani Srba.

„Srbija neće dozvoliti napad na Srbe na Severu Kosova, naravno nije samo Sever Kosova u pitanju, na celom Kosovu, pošto kod njih je sada opsesija da oni ovladaju Severom Kosova. I oni pokušavaju da naprave taj blickrig kao što su radili u Republici Srpskoj krajini, međutim tada su oni imali podršku zapadnih zemalja, sada je veliko pitanje šta je kome u interesu“, rekao je prvi čovek srpske diplomatije, prenosi KoSSev.

Odgovarajući jutros na TV Pink na pitanje da li ljudi treba da se plaše – Dačić naglašava da treba biti „praktičan“, kao i da je osnovna prednost nad „protivnicima“ mogućnost predviđanja događaja i priprema.

„Mi smo upozorili NATO i KFOR da će naša vojska da interveniše ako Srbi budu napadnuti“, otkrio je Dačić.

Kaže da je važno za Srbiju da bude jedinstvena i da samo tako može odbiti „sve moguće pomisli na to da neko napadne Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari