Dačić: Zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo je šamar i EU 1Ivica Dačić Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je odluka Prištine da zabrani ulazak svim srpskim zvaničnicima na teritoriju Kosova potez bez presedana i još jedan šamar i Evropskoj uniji i međunarodnoj zajednici.

„Ovo što su uradile vlasti u Prištini potez je bez presedana i još jedan šamar, ne Beogradu, već pre svega EU i međunarodnoj zajednici koja sramno ćuti na kršenje svih civilizacijskih normi koje godinama sprovode Ramuš Haradinaj i Hašim Tači“, rekao je Dačić za „Večernje novosti“.

Prema njegovim rečima, Priština zabranom praktično žele da još više izoluju srpski narod od bilo kakvog uticaja Beograda.

Dačić je naveo da je Priština to uradila samo dva dana nakon potpisivanja sporazuma između Kosova i Albanije kojim se dve strane „praktično obavezuju na vođenje zajedničke spoljne politike“.

„Taj ugovor je armatura u temeljima ‘Velike Albanije’ koju nesmetano zidaju u srce Evrope, dok se istovremeno srpskim zvaničnicima zabranjuje da se kreću po teritoriji sopstvene države“, naveo je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari