Demokrate bojkotovale Skupštinu Novog Sada 1Foto: www.novisad.rs

Šest odbornika DS nije učestvovalo u radu današnje sednice Skupštine Novog Sada u skladu sa „Sporazumom sa narodom“ i zahtevima građana koji protestuju u pedesetak gradova Srbije da napuste parlamente čiji je rad obesmišljen.

Demokrate su jedine bojkotovale zasedanje gradskog parlamenta, a u radu su učestvovali odbornici koalicije oko SNS, SRS, LSV i Dosta je bilo. Prema rečima predsednika GO DS NS Veljka Krstonošića, demokrate su ovako postupile, jer su želeli da se distanciraju od naprednjačke vlasti „koja vodi grad u propast“, kao i u skladu sa zahtevima građana koji traže odlazak aktuelne vlasti.

Gradski parlament razmatrao je predlog Gradskog veća da se Spensu odobri podizanje kredita od 100 miliona dinara za isplatu otpremnina za 70 zaposlenih. Usvojen je i predlog da se iz gradskog budžeta pokrije oko 540 miliona duga i konvertuje u trajan udeo grada u kapitalu preduzeća.

Krstonošić podseća da je i prošle godine gradska vlast prenela Spensu oko 400 miliona dinara da plati dugovanja komunalnim preduzećima i izađe na „zelenu granu“, ali se to nije dogodilo već su dugovanja još veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari