"Pošteni naprednjaci" optužuju partijskog kolegu za zloupotrebe i korupciju 1Foto: M.V.

Elektronskom poštom dobili smo pismo od grupe naprednjaka iz Kostolca koji su se predstavili kao „pošteni članovi SNS“ gde optužuju svog člana i opštinskog funkcionera Srđana Radovanovića Rodu da, kao član optinskog Veća zloupotrebljava svoju funkciju i da je ogrzao u sukobu interesa, korupciji i razno raznim mahinacijama.

Ovi članovi SNS svom partijskom kolegi konkretno zameraju da je spletkarenjem, falsifikovanjem, prevarama  i na druge načine dva puta izdejstvovao da bude u dva mandata član Gradskog veća Požarevac, a kada je zbog svog karaktera zglajznuo sa te funkcije svim silama je radio na rušenju gradskog odbora SNS, a nakon raspuštanja istog bio nagrađen mestom člana u Opštinskom veću Kostolca, gde je nastavio sa starom praksom.

Najnovije što mu zameraju „pošteni naprednjaci“ je to što kao pozitivan na virus kovid 19 nije u izolaciji, već, iako je zaražen kreće se po prostorijama gradske uprave i na druga javna mesta i na taj način širi zarazu, što posebno izluđuje predsednika opštine Kostolac Serđa Krstanovskog, koji se svim silama bori da se smanje kontakti, kako u prostorijama optine, tako i svugde u opštini da bi se smanjio procenat zaraženih u Kostolcu, koji je inače veoma visok.

U svom pismu navode da Radovanović za novac lobira pri zapošljavanju radnika u PD “TE-KO Kostolac”, kao i da posreduje, uz materijalnu nadoknadu, kod građana obećavajući im da će njihove ulice i trotoari biti prioritetno rekonstruisani, iako nisu u planu rekonstrukcije.

– Srđan Radovanović je negde 2015. godine, spletkarenjem dospeo do mesta člana gradskog veća Grada Požarevca. Koristeći nekomunikaciju između tadašnjih političkih protivnika, Miomira Ilića i Spasović Baneta, koji su participirali u gradskoj vlasti. Sa te pozicije, baveći se u narednom periodu cinkarenjem, obezbedio je sebi još jedan mandat gradskog većnika, obzirom na opšte izbore koji su se održali 2016. god. Bane Spasović je postao Gradonačelnik grada Požarevca, a Roda prvi većnik. Obzirom da mu je karakterna osobina – sklonost prevari radi ostvarivanja lične dobiti, počelo je najblaže rečeno, maltretiranje privatnih preduzetnika, iliti trgovina uticajem.

Od vlasnika preduzetničke radnje „Gorionik“ je uzeta novčana pozajmica koja je uplaćena na račun firme ATR VIMINACIJUM PREVOZ 012 MARIJANA RADOVANOVIĆ PREDUZETNIK, osnovana na Rodinu kćer, da bi se izbegao sukob interesa ovog funkcionera.

Većnik Radovanović je u tom trenutku bio resorno zadužen za seoske mesne zajednice, dok je „GORIONIK“ obavljao poslove u seoskim mesnim zajednicama.

Iznos pozajmice je iznosio oko 1.500.000 dinara. Tu pozajmicu nikada nije vratio, navodi se u pismu “poštenih naprednjaka” iz Kostolca.

U tom pismu Radovanović se optužuje za sukob interesa jer je sa požarevačkim Udruženjem penzionera sklopio ugovor sa svojom prevozničkom firmom koja se vodi na ime njegove ćerke za prevoz kostolačkog uglja penzionerima.

– U osnivačkom aktu, na sajtu APR-a, kao kontakt broj vlasnika firme svoje kćeri, prijavljuje svoj lični broj telefona, kao i adresu Knez Milošev Venac, na kojoj je prijavljena i  njegova firma VIMINACIJUM PREVOZ. Javnost i funcioneri su obavešteni o Radovanovićevim  malverzacijama, kroz pismo u kome je sve detaljno opisano – navodi se u pismu.

Zbog toga gradsko rukovodstvo je na Skupštini smenilo Radovanovića sa mesta člana gradskog veća, a ovaj je tadašnjim odbornicima revoltiran njihovom odlukom porućio: „Videćemo se mi ovde opet, samo u novom ruhu!“

Nakon smene, Radovanović se sa svojim istomišljenicima svim silama trudio da sruši tadašnji Gradski odbor naprednjaka izmišljajući afere i plasirajući neistinite informacije i poluistine preko magazina “Tabloid”, pišu “pošteni naprednjaci”.

– Roda iz Petke je i sada, u ovom trenutku 2020. god. napopularniji dopisnik Magazina „Tabloid“ u kome blati svoje kolege, pišući o izmišljenim aferama. Darku Mirkoviću, tadašnjem članu požarevačkog Veća, koji je nedavno pod pritiskom podneo ostavku zbog toga što je u alkoholisanom stanju slupao opštinski auto, je zvanično ponudio saradnju, izneo mu ponudu u vidu pomoći da ne izađe tekst o njemu u Tabloidu, hvaleći se poznanstvom sa vlasnikom, navodi se u pismu.

Oni  naglašavaju da sa Zamenikom Predsednika opštine Kostolac Darkom Grubetićem, ubacuje meštane Kostolca i okolnih sela na famozni „spisak“zapošljavanja u PD TEKO Kostolac i to naplaćuju veoma dobro, samo što niko iz kostolačkog mesnog odbora ne zna za spisak ovog tandema, osim onih koji su novac dali njima.

Na kraju svoga pisma “pošteni članovi SNS iz Kostolca“ poručuju da Radovanović kao funkcioner u Kostolcu prima platu oko 80.000 dinara od stranke koju je urušavao, organizuje front za smenjivanje sadašnjeg pretpostavljenog Serdža Krstanoskog, namešta mu afere, ruši stranački mesni odbor, nakon svih potresa koje je izazvao u periodu 2015-2020 godine i dalje se bavi svim nabrojanim delatnostima, do prelaska u neku novu partijsku organizaciju.

Srđan Radovanović Roda prvo je demantovao da je zaražen kovid 19 virusom poslavši nam dva labaratorijska nalaza kojim se potvrđuje da je negativan na taj virus.

– Nalazim se kući skoro mesec dana, pošto nam je predsednik Krstanovski, radi smanjenje međusobnih  kontakata, omogućio rad od kuće, pa samo povremeno kada se zakažu sednice Veća odlazim u Opštinu. Jesam jako prehlađen i imam bronhitis, ali nisam pozitivan na kovid 19 virus, kao što niko iz moje porodice nije pozitivan na virus. Uradio sam dva testa, prvi 17. novembra, a drugi 8. decembra i oba su negativna, tako da optužbe da kao zarežen širim zarazu u opštini i u gradu u potpunosti otpadaju – kategoriričan je Radovanović.

Što se tiče optužbi za zlouporebe i korupciju Radovanović je rekao da na gluposti o njemu koje šire maliciozni i dokoni ljudi uopšte ne želi  da komentariše.

– Podsetio bih te dušobrižnike i neradnika da od 2017. godine kada sam smenjen sa mesta člana gradskog veća niz prijava su podnešene protiv mene. Na osnovu tih prijava više puta sam davao iskaz kod nadležnih organa, koje su nakom mog saslušanja, sve do jedne odbačene kao neosnovane, tako da za ovo što me optužuju dokumentovano nemaju nikakvu osnovu – izričit je Radovanović povodom optužbi da je ogrezao u korupciju.

Takođe je oštro demantovao informacije da kroz magazin Tabloid blati svoje partijske drugove rekavši da je u tom listu desetak puta pominjan u negativnom kontekstu i da se na osnovu te ćinjenice vidi da nema  nikakve veze sa pomenutim optužbama.

Na kraju je rekao da je indikativno da kad god on i njegovie kolege iz kostolačke samuprave odlučno krenu u rešavanju nagomilanih opštinskih problema, neko izađe u javnost optužujući  kostolačke funkcionere za zloupotrebe i korupciju.

– Tako je nedavno bilo sa zamenikom predsednika opštine Darkom Grubetićem, tako je sada sa mnom, a već u nekom bližem period biće sa još nekim funkcionerom iz Kostolca. Protiv takvih insuinacije mi se najbolje borimo povećanim radom na dobrobit zajednice koja nam je svojim glasovima dala ogromnu podršku – poručio je Radovanović i dodao da sve što radi radi u interesu svog sela Petke, opštine Kostolac i grada Požarevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari