Dimitrov: Neću vraćati Dačiću za izjavu o imenu Makedonije 1Foto: N1

Ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov boravi u Beogradu povodom obeležavanja desetogodišnjice rada Evropskog fonda za Balkan, piše N1.

Međutim, neće se videti sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem kojem, kaže u intervjuu za N1, neće vraćati za prošlonedeljne izjave o ishitrenosti priznavanja imena Makedonije.

„Mislim da takve izjave ne pomažu naročito. Mi smo ministri dve države, predstavljamo dva naroda, bliska naroda. Imamo zajedničku istoriju u Jugoslaviji, bićemo zajedno, nadam se u ne toliko dalekoj budućnosti, u Evropskoj Uniji i na neki način našu bliskost ne može ništa da pokvari. Ali na nama je da li će biti ‘peckanja’ i povremenog podbadanja ili ćemo biti kao braća“, rekao je Dimitrov.

Odgovarajući na pitanje o Kosovu, Dimitrov je rekao da Makedonija u sporu Beograda i Prištine ne može da bude veliki igrač.

„Mi delimo granicu i u interesu nam je da se taj problem reši na najbolji način za obe strane u razgovoru u kojem posreduje Brisel i Federika Mogerini. Mi imamo dovoljno svojih problema i ne bih voleo da budemo kolateralna šteta te dinamike“, rekao je Dimitrov za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari