Foto: MUP

„Nakon izvršene analize događaja u Policijskoj stanici Lučani, Policijske uprave u Čačku, dana 16. 12. 2018. godine, odgovorno tvrdim da je postupanje policijskih službenika tom prilikom bilo potpuno profesionalno i zakonito. Smatram da je tokom izbornog procesa, policija na zakonit i efikasan način postupila po svim prijavama građana, u cilju obezbeđivanja stabilnog javnog reda i mira u Dragačevu.

Budite uvereni da ne postoji prijava građana povodom koje odmah nije bila upućena najbliža patrola radi provere konkretnog stanja, a zatim i obavljanje konsultacija sa nadležnim tužiocem, odnosno sudijom za prekršaje.

Prisustvo državnog sekretara Dijane Hrkalović u Policijskoj stanici Lučani bilo je u cilju podrške postupanja policijskih službenika, ali tvrdim da ona nije izdavala naloge, niti uticala na odluke koje su postupajući policijski službenici i tužioci donosili.

Činjenica da niko od građana, niti učesnika izbornog procesa nije imao konkretne primedbe na postupanje policijskih službenika, jasno ukazuje da su policijski službenici Policijske uprave u Čačku profesionalno obavili zadatke.

Izražavam žaljenje što se u medijima vodi kampanja protiv policije i najoštrije osuđujem što je od jednog broja građana izvršen upad u prostorije policijske stanice, čime je izvršen svojevrstan pritisak na rad policajaca koji svoje poslove obavljaju u skladu sa važećim zakonima.

Najiskrenije se nadam da će se povodom ovog događaja političari uzdržati od napada i pritisaka na policijske službenike, kako bi policajci, svoj inače težak posao, obavljali profesionalno i u skladu sa zakonima, a u interesu svih građana Republike Srbije.“