DJB: Gradska vlast na čelu sa Ničićem uzurpirala budžet 1Boško Ničić Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Gradski odbor pokreta „Dosta je bilo“ u saopštenju kaže da vlast u Zaječaru koristi svaku priliku da uzurpira budžet grada. Prema njihovim rečima vlast u Zaječaru je kupila nameštaj za 300.000 skuplje nego što se moglo kupiti.

U saopštenju se kaže da je vlast u gradu na Timoku uzurpirala budžet, prenosi portal Glas Zaječara.

„Gradska vlast na čelu sa preletačem Ničićem koristi svaku, pa i najmanju priliku da uzurpira budžet i umesto ka građanima i njihovim ekonomskim i socijalnim potrebama usmeri ga u propale projekte, sumnjive nabavke i nesvrsishodne kupovine usluga i dobara iz kojih će izvući „procenat“ za sebe“.“- stoji u saopštenju.

Potvrda za njihove optužbe je prema njima nabavka kancelarijskih ormana i stolica.

„To nam potvrđuje i najnoviji primer nabavke 10 kancelarijskih ormana i 5 kancelarijskih stolica koje je grad nabavio po ceni od 612.000 dinara iako se ova dobra , identičnih karakteristika kao i kupljen nameštaj, mogu naći kud i kamo jeftinije – ormani po ceni od dvadesetak hiljada dinara po komadu , a stolice po ceni od 14. 000 dinara za jednu. 
Sve u svemu, ovaj kancelarijski nameštaj mogao se kupiti za oko 300.000 dinara jeftinije!“–pitaju se iz pokreta Dosta je bilo.

Gradski odbor „Dosta je bilo“ ukazuje još jednom na to da se ovakvim  javnim nabavkama pljačka novac svih građana i podseća na činjenicu da je  bivši šef službe javnih nabavki GU nakon hapšenja i boravka u istražnom zatvoru avanzovao na mesto pomoćnika gradonačelnika, tvrde iz Pokreta dosta je bilo.

Oni zahtevaju da se ovakav način poslovanja zaustavi , budžet usmeriti ka građanima i njihovim potrebama, a počinioce krivičnih dela smestiti u zatvor, a ne u fotelju, stoji u saopštenju Pokreta dosta je bilo u Zaječaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari