DJB: Proglašena lažna lista 1Foto: Dosta je bilo

Gradska izborna komisija je 17. februara na svojoj 21. sednici proglasila izbornu listu ’’Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka’’, čiji je nosilac SNS funkcioner Milorad Radulović.

“Iz očiglednog straha da će lista ”Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate” ostvariti jak dvocifren rezultat, SNS na sve moguće načine nastavlja da obmanjuje građane, kao što je to radio sa svojom lažnom listom na lokalnim izborima 2016. godine”, piše se u saopštenju DJB.

Kao ovlašćeni predstavnik predlagača liste ’’ Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu a da se oni ne vrate’’ Vojin Biljić je prisustvovao sednici GIK-a s namerom da iskoristi svoje zakonsko pravo da kao stranka u upravnom postupku i zainteresovano lice iznese svoje argumente protiv liste koja je predložena i koja ima identičan naziv kao Dosta je bilo, dodaje se u saopštenju.

Biljić je međutim isključen sa sednice. Nakon toga je izjavio:

’’Ovo je skandalozni pokušaj dovođenja u zabludu naših birača, skandalozni pokušaj da se birači DJB dovedu u zabludu, da im se prekrše osnovna ljudska prava, da im se prekrši biračko pravo i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za tu fantomsku stranku“.

Milorad Radulović, inače konobar iz Zemuna koji je bio i Vučićev šofer, sada je pomoćnik predsednika opštine Zemun, navode još iz DJB i kažu da je sa istom listom i namerom da prevari birače izašao na lokalne izbore u Zemunu 2016. godine.

“Nakon podvaljene liste, nagrađen je mestom pomoćnika predsednika opštine”, dodaje se. “Molimo sve građane da budu pažljivi, da dobro pročitaju šta piše na glasačkom listiću i da ne dozvole da SNS još jednom zloupotrebi njihovo biračko pravo.”

Iz DJB su izjavili da zato podnose Prigovor GIK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari