DJB: SNS u Zrenjaninu odlučio da građani plate popravku privatne fabrike vode 1Foto: Dosta je bilo

Gradski odbor Dosta je bilo (DJB) u Zrenjaninu ocenio je danas da je gradska skupština, glasovima odbornika Srpske napredne stranke (SNS) i njihovih koalicionih partnera, odlučila da Grad plati doradu privatnog postrojenja za prečišćavanje vode, „parama svih Zrenjaninaca“.

Odbornik DJB Aleksandar Korovljev ocenio je u saopštenju da je tom odlukom „grubo prekšen ugovor potpisan još početkom 2015. godine, koji je u ime grada potpisao zrenjaninski vodovod a kojim izvodjač usluge prečišćavanja sam svojim sredstvima treba da izgradi i održava u funkciji postrojenje sve dok traje ugovor“.

„Tokom probnog perioda koji ističe za mesec dana, izvođača usluge prečišćavanja vode ‘Sinertek’ iznenadila je zrenjaninska voda, odnosno zaprljanost filtera, a ugovorom su se obavezali da samo tu i takvu vodu treba da prečiste. Pošto očigledno to nisu u stanju, probni rad odnosno prečišćavanje je zaustavljeno bez ijednog zvančnog merenja dok se postrojenje ne doradi“, naveo je Korovljev.

On je dodao da je gradska vlast spornom odlukom „poklonila“ kompaniji „Sinertek“ 67 miliona dinara da doradi postrojenje.

Na vanrednoj sednici Skupštine Zrenjanina, održanoj 17. maja, data je saglasnost na Izmene i dopune Posebnog programa o korišćenju subvencija iz budžeta grada za JKP Vodovod i kanalizacija za 2019. godinu, a kojim je predviđeno 121,4 miliona dinara subvencija.

Voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu zabranjena je za piće još 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari