Đilas: Brutalna rasprodaja Srbije 1Foto: Savez za Srbiju

– „Postoje dva saveza – jedan koji, pod kriminalnom palicom Srpske napredne stranke devastira Srbiju i drugi, jedina alternativa tome, savez za Srbiju“, složili su se građani Kikinde sa predstavnicima Saveza za Srbiju na današnjoj tribini, saopštio je večeras Savez za Srbiju.

Rečima da je „Aleksandar Vučić najveći lažov u Istoriji Srbije“, obratio se Kikinđanima Dragan Đilas, predsedavajući Saveza za Srbiju, i dodao da su bahatost i bezobrazluk aktuelnog režima dostigli vrhunac. Kako je naveo, u toku je najbrutalnija rasprodaja Srbije, narod je sve siromašniji, a bogati se tek nekolicina – oni bliski Vučiću. „Aleksandar Vučić više brani Pink nego Srbiju. Kad mu pomeneš Pink, kao da si mu dirnuo u devizne rezerve zemlje… a možda i jeste, ko zna“, rekao je Đilas.

On je naveo i da Savez za Srbiju nije protiv stranih investitora, ali jeste „protiv toga da naši građani motaju kablove za 200 evra“. „Niko me ne može ubediti da je Rumunija bogatija i sposobnija od Srbije, pa da su tamo plate medicinskih sestara tri puta veće nego u Srbiji“, rekao je Đilas i dodao da je paradigma korumpirane vlasti i to što „jedan kablovski operater iz Niša vredi više od PKB koji u svom posedu ima 17.000 hektara zemlje“. Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je da su srpska sela pusta, poljoprivrednici proterani smanjivanjem subvencija, te da je Srbija, umesto da bude zemlja miliona svojih građana, postala zemlja nekoliko milionera.

Narodna poslanica SP Dveri Marija Janjušević istakla je važnost udruživanja i organizovanja ljudi protiv pogubne vlasti i dodala da za to jeste potrebna velika smelost, a za šta je – istorija pokazuje – srpski narod kadar: „Što se brže organizujemo, to će ova pošast od Srpske napredne stranke kraće trajati!“ Podvukovši da Vučić jeste najveći lažov, Borislav Novaković , predsednik novosadskog odbora Narodne stranke, istakao je da nije to najveći problem, već to što je „Vučić lopov i kriminalac“, a da „njegov brat Andrej ide po Vojvodini i skuplja koverte – ne da ih isporučuje, kao što radi pošta, već da ih zadržava za sebe“. Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović naveo je da aktuelni režim vlada „ideologijom secikesa i lažova“:

„Hoće od vas da naprave svoju radnu snagu, dok se oni i njihovi ortaci bogate. Dok lažno govore o jednakosti, svaki građanin vidi suprotno kad ode kod lekara… tu se vidi sva nejednakost našeg društva!“ Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac istakao je da aktelni režim svoju vlast temelji na tri stuba: „To su lažni patriotizam, laž o privrednim uspesima i laž o opoziciji. Od Srbije su napravili utočište za sebe – utočište hulja“, rekao je Lutovac i dodao da Vučićev režim proizvodi „neprijatelje“ na dnevnom nivou, huškajući građane jedne na druge. Savez za Srbiju je i formiran, naveo je on, da poruši sva tri stuba štetočinskog režima i Srbiju vrati onima kojima i pripada – građanima, stoji u saopštenju Saveza za promene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari