Đilas: Jutka se više nikada neće vratiti na vlast, ja mu to garantujem 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da je siguran da su predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki obećali iz Srpske napredne stranke da će se kad-tad vratiti na vlast.

On je, ipak, rekao da garantuje da Jeličić nikada više neće biti na nekoj funkciji.

„Siguran sam da su mu u SNS obećali da će biti zaštićen, da su mu obećali samo da podnese ostavku pa će se vratiti. Neće se nikada vratiti, ja to mogu da mu garantujem“, poručio je Đilas sa skupa opozicije u Brusu.

On je kazao da će biti pokrenut proces o nelegalnoj gradnji objekta na Kopaoniku, sa kojim se povezuje Jeličić i dodao da se taj savez bori za državi u kojoj će svako moći da kaže šta misli, a oni koji krše zakon biti u zatvoru.

„Naša akcija nije motivisana samo da se smeni neko sa vlasti, jer će opet doći iz istih organa, već je ovo bila zaštita svih ljudi koji su bili izloženi nasilju“, rekao je Đilas.

Jedan od lidera SzS i predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je za opoziciju izuzetno važno da se ostvari pravda i da Jeličić bude razrešen.

„To bi bila pobeda za sve one ljude koji su na neki način stradali od predsednika opštine Brus u prethodnom periodu, a pre svega žene“, rekao je Obradović.

Medju okupljenima bili su i drugi lideri SzS, kao što su Borko Stefanović, Miroslav Aleksić i Janko Veselinović.

Pojedini mediji preneli su da je Skupština opštine Brus na današnjoj sednici konstatovala ostavku Jeličića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari